ioaca
235 poze   4182 vizite

Standard Neozeelandez Alb

Grila de evaluare

Forma corpului și tipul....... 20 puncte
Greutatea............................. 10 puncte
Blana .................................... 20 puncte
Capul și urechile.................. 15 puncte
Desenul................................ 15 puncte
Culoarea .............................. 15 puncte
Sănătate și îngrijire ............... 5 puncte

1. Forma corpului și tipul
Corpul este cilindric, îndesat, lat, plin de mușchi , vizibil puternic și bine rotunjit până la coapse.
Membrele sunt puternice, scurte și depărtate.
Coada este scurtă și stă țeapănă. La femelele mai bătrâne este permisă o gușă mică, bine formată.

2. Greutatea
Greutatea minimă este de 3 kg, greutatea normală 4,00 kg, greutatea maximă 5,0 kg
Evaluarea greutății:
de la 3,50............... la 4,00 kg = 8 pct
de la 4,00................la 4,50 kg = 9 pct.
de la 4,50................la 5,50 kg = 10 pct.

3. Blana
Părul este de lungime medie ( cam 3 cm) cu destul puf. Firul de păr este puternic,dar nu aspru,uniform pe tot corpul.Urechile sunt bine acoperite cu păr.

4. Capul
Capul este scurt, bine dezvoltat,cu fruntea și botul late, și bine alipit de corp.

5. Urechile
Urechile sunt în armonie cu corpul bine îndesat, scurte și cărnoase, bine rotunjite. Lungimea ideală a urechilor este între 10 și 11 cm.

6. Culoarea și uniformizarea
Culoarea este un alb curat, Culoarea de bază nu se deosebește de cea de acoperire. Ochii sunt de un roșu palid, ghearele sunt fără culoare (albe). Culoarea se întinde uniform pe tot corpul, fără nici un fel de deviere de la culoare, inclusiv pe cap și pe urechi, pe membre și pe partea inferioară a burții.

7. Sănătate și îngrijire
Pentru sănătatea iepurilor, îngrijirea acestora este foarte importantă. Nu trebuie luate în calcul doar posibilele îmbolnăviri, ci întreaga mlăduire a corpului, constituţia şi imunitatea. Animalele sănătoase au un proces de nutriţie bun şi ochii limpezi.
Ochi maţi sau lăcrimânzi, o uşoară infecţie la nivelul ochilor, o uşoară inflamare a organelor genitale, colţuri ale organelor genitale puţin murdare, urechi puţin murdare, gheare lungi sunt defecte ușoare ce se depunctează.
Animalele murdare, neîngrijite, pline de paraziți, toate animalele la care se depistează o boală internă sau externă, ambii ochi lăcrimînzi, inflamație la cornee, strănut umed, tatuaj indescifrabil sunt motive de descalificare.

DEFECTE UȘOARE
O gușă mică. Devieri ușoare la forma capului,membre lungi și subțiri, cap lunguieț, gât lung. Urechi cu păr puțin, subțiri, plate, lungi sau sub 10 cm lungime. Devieri ușoare ale culorii, o nuanță gălbuie, parte a gâtului, și bărbia gri.
DEFECTE GRAVE
O gușă mare, o deviere puternică în forma corpului și tip. O blană sârmoasă. O culoare diferită a ochilor, sau a ghearelor alta decât cea prevăzută. O nuanță puternică gălbuie sau gri în culoarea de acoperire. Urechi mai scurte de 8,5 cm sau mai lungi de 13 cm.
Orice abatere de la caracteristicile generale.

*** Sursa : Clubiepurigalati ***Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Către: ioaca

Mesaj:
Mesajul a fost trimis.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.